آدم ربایی میلیاردی در تهران و رها کردن گروگان در مازندران دستگیری سرکرده باند بزرگ قاچاق مواد مخدر در شرق کشور و عامل شهادت دو پلیس ۲ کشته و مصدوم در تصادف خودرو سواری با موتورسیکلت در شهرستان فیروزه (۶ مرداد ۱۴۰۳) برخورد بنز ۱۰ تن و یک دستگاه سواری ۲۰۶ حادثه آفرید (۶ مرداد ۱۴۰۳) تعرض راننده شیطان‌صفت به دختر جوان فرار دختر نوجوان با مرد سابقه‌دار الزام به استفاده از سامانه تعیین اجاره بها در مشهد | ۱۷ مشاور املاک متخلف پلمب شدند (۶ مرداد ۱۴۰۳) «هگمتانه» ثبت جهانی شد (۶ مرداد ۱۴۰۳) فردا یکشنبه (۷ مرداد ۱۴۰۳) هیچ ازدواج و طلاقی در کشور ثبت نمی‌شود قیمت بلیت اتوبوس اربعین ۱۴۰۳ مشخص شد کاسبی با تب دنگی! وام ۳۰ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری چه زمانی واریز می‌شود؟ چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ اقدامات اورژانسی در زمان گرمازدگی کدام است؟ هواشناسی هشدار داد؛ تشدید رگبار و رعدوبرق در ۱۳ استان و احتمال وقوع سیلاب در هفته جاری (۶ مرداد ۱۴۰۳) تعطیلی تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی خراسان‌رضوی در روز یکشنبه (۷ مرداد ۱۴۰۳) حکم اعدام پرستار قلابی به زودی اجرا می‌شود ثبت اعتراض به نتایج آزمون استخدامی آموزگاری تمدید شد + جزئیات نتایج آزمون سمپاد چه زمانی اعلام می‌شود؟ (۶ مرداد ۱۴۰۳) آزار و اذیت شیطانی زن جوان در پوشش مسافرکشی در پایتخت (۶ مرداد ۱۴۰۳) اثرات مواجهه طولانی با پرتو‌های فرابنفش | بین ساعات ۱۰ تا ۱۶، کمتر درمعرض نور خورشید قرار بگیرید
سرخط خبرها

کشف بزرگ‌ترین هیولای دریایی در ایالت نِوادا

  • کد خبر: ۹۳۳۱۴
  • ۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۸
کشف بزرگ‌ترین هیولای دریایی در ایالت نِوادا
کشف بقایای ایکتیوسور عظیم الجثه‌ای از دوره تریاسه نشان می‌دهد که از نظر تکاملی، اندازه بدن ایکتیوسور‌ها با سرعت زیادی افزایش پیدا کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کشف بقایای ایکتیوسور عظیم الجثه‌ای از دوره تریاسه نشان می‌دهد که از نظر تکاملی، اندازه بدن ایکتیوسور‌ها با سرعت زیادی افزایش پیدا کرد.

هیولای دریایی که اوایل عصر دایناسور‌ها زندگی می‌کرد، به طور غیرمنتظره بسیار بزرگ است و نشانگر این موضوع است که این جانوران از نظر تکاملی با سرعت بالایی به این اندازه بدن رسیده اند. این کشف نشان می‌دهد که ماهی خزنده سانان یا ایکتیوسور‌ها (گروهی از خزندگان دریایی به شکل ماهی که در دریا‌های عصر دایناسور‌ها زندگی می‌کردند) در طول فقط ۵/۲ میلیون سال، به این اندازه عظیم رسیده اند.

برای درک بهتر این موضوع، باید بدانید که حدود ۹۰ درصد از تاریخ ۵۵ میلیون ساله نهنگ‌ها طول کشید تا آن‌ها به اندازه‌های بزرگی برسند که ایکتیوسور‌ها در یک درصد ابتدایی تاریخ ۱۵۰ میلیون ساله خود به آن رسیدند. لارس اشمیتز، استاد دانشگاه و پژوهشگر ارشد این مطالعه گفت: «ایکتیوسور‌ها با سرعت بسیار بیشتری نسبت به نهنگ‌ها به اندازه‌های بزرگ رسیدند و این اتفاق زمانی رخ داد که جهان از انقراض ویرانگری درحال احیا بود (در پایان دوره پرمین). این نشانه‌ای از انعطاف پذیری زندگی است و نشان می‌دهد اگر شرایط محیطی مناسب باشد، تکامل می‌تواند با سرعت بالایی اتفاق افتد و حیات می‌تواند دوباره احیا شود.»

پژوهشگران برای اولین بار در سال ۱۹۹۸ متوجه فسیل‌های ایکتیوسور‌ها شدند که در صخره‌های کوه‌های آگوستا در شمال غربی نوادا گیر کرده بود. اشمیتز گفت: «تن‌ها چند مهره از سنگ بیرون زده بود، اما مشخص بود حیوان بزرگی بوده است.» پژوهشگران سرانجام در سال ۲۰۱۵ موفق شدند به کمک هلی کوپتر آن را به طور کامل از میان سنگ‌ها بیرون آورند. فسیل‌های باقی مانده شامل جمجمه، شانه و زائده باله مانند بود که به موزه تاریخ طبیعی لس آنجلس منتقل شد و در آنجا آماده سازی و تجزیه و تحلیل آن انجام شد.

پژوهشگران به تازگی در مجله معتبر Science گونه جدیدی را گزارش کردند که Cymbospondylus youngorum نام گرفته است. این خزنده دریایی که آرواره‌های بسیار بزرگی داشت، ۲۴۷ میلیون سال پیش در دوران تریاسه زندگی می‌کرد. جانور مذکور نیز همچون دیگر موجودات آن زمان، عجیب بود. اشمیتز می‌گوید: «حیوانی را تصور کنید که مانند اژد‌های دریایی است، بدنی دوکی شکل و بسیار بلند و اندام‌هایی که به شکل باله درآمده اند و دمی بلند.»

پژوهشگران دریافتند که با جمجمه‌ای به طول تقریبا دو متر، طول بدن C. youngorum بالغ می‌توانسته به ۱۷ متر یا بزرگ‌تر از یک نیمه تریلر برسد. زمانی که این جانور ۴۵ تُنی زنده بود، در اقیانوس جهانی پانتالاسا در سواحل غربی آمریکای شمالی زندگی می‌کرد. براساس اندازه و شکل دندان هایشان احتمالا ایکتیوسور‌های کوچک تر، ماهی و احتمالا ماهیان مرکب را می‌خورد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->